Vaniljsås:
2 portionspåsar Marsánpulver
4 dl mjölk
3 msk socker
Kaka:
250 g smör
4 dl socker
4 ägg
2,5 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1 påse flagad mandel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20 x 30 cm.
2. Blanda ihop allt till såsen. Sjud upp under vispning och låt sedan såsen kallna. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i sänder, och sedan mjöl och bakpulver. Blanda ned såspulvret.
3. Häll smeten i långpannan. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar