Placeholder

Marmorerade brownies med hallon

Ingredienser

Chokladsmet:
300 g mörk choklad, minst 50% kakao
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Cream cheese-smet:
200 g cream cheese
0,5 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon, färska eller tinade frysta

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla eller bröa en långpanna, ca 20 x 30 cm.

2. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Vispa socker och ägg poröst. Rör ned den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.

3. Vispa i en separat skål ihop alla ingredienserna till cream cheese-smeten. Häll först chokladsmeten i formen och sedan ostsmeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att den blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ned hallonen över hela ytan.

4. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna något och skär sedan upp i rutor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.