Chokladsmet:
300 g mörk choklad, minst 50% kakao
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Cream cheese-smet:
200 g cream cheese
0,5 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon, färska eller tinade frysta
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla eller bröa en långpanna, ca 20 x 30 cm.
2. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Vispa socker och ägg poröst. Rör ned den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.
3. Vispa i en separat skål ihop alla ingredienserna till cream cheese-smeten. Häll först chokladsmeten i formen och sedan ostsmeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att den blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ned hallonen över hela ytan.
4. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna något och skär sedan upp i rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…