3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk kakao
2 tsk bakpulver
50 g smör
Kolakräm:
100 g smält smör
1 dl grädde
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en kakform.
2. Vispa ägg och socker poröst och smält smöret. Blanda därefter mjöl, kakao och bakpulver. Rör ned mjölblandningen, smält smör och vispgrädde. Häll smeten i formen och grädda 25 - 30 minuter.
3. Blanda samtliga ingredienser till kolakrämen i en kastrull och låt sjuda 15 - 25 minuter. Vispa ofta så inte krämen bränner fast. Den ska inte vara för lös utan fast i konsistensen.
4. Låt kakan svalna. Dela den därefter i två delar och bred på kolakrämen på den ena delen. Lägg den andra över.
10 - 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng