Placeholder

Maries kolakaka

Ingredienser

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk kakao
2 tsk bakpulver
50 g smör

Kolakräm:
100 g smält smör
1 dl grädde
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en kakform.

2. Vispa ägg och socker poröst och smält smöret. Blanda därefter mjöl, kakao och bakpulver. Rör ned mjölblandningen, smält smör och vispgrädde. Häll smeten i formen och grädda 25 - 30 minuter.

3. Blanda samtliga ingredienser till kolakrämen i en kastrull och låt sjuda 15 - 25 minuter. Vispa ofta så inte krämen bränner fast. Den ska inte vara för lös utan fast i konsistensen.

4. Låt kakan svalna. Dela den därefter i två delar och bred på kolakrämen på den ena delen. Lägg den andra över.

10 - 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.