3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk kakao
2 tsk bakpulver
50 g smör
Kolakräm:
100 g smält smör
1 dl grädde
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en kakform.
2. Vispa ägg och socker poröst och smält smöret. Blanda därefter mjöl, kakao och bakpulver. Rör ned mjölblandningen, smält smör och vispgrädde. Häll smeten i formen och grädda 25 - 30 minuter.
3. Blanda samtliga ingredienser till kolakrämen i en kastrull och låt sjuda 15 - 25 minuter. Vispa ofta så inte krämen bränner fast. Den ska inte vara för lös utan fast i konsistensen.
4. Låt kakan svalna. Dela den därefter i två delar och bred på kolakrämen på den ena delen. Lägg den andra över.
10 - 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…