100 g smör
1 dl socker
2 ägg
finrivet skal av 0,5 citron
saft av 0,5 citron
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
0,5 dl kokosflingor
Fyllning:
1 l hallon
1 dl syltsocker
Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl socker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en rund pajform, ca 25 meter i diameter.
2. Börja med fyllningen. Blanda hallon och syltsocker i en kastrull. Låt sylten koka ca 2 minuter. Skaka på kastrullen då och då så att bären fylls av lag. Ställ åt sidan att kallna.
3. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt citronsaft och -skal, blanda och sikta ned bakpulver och vetemjöl.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills kakan är torr vid test med provsticka. Ta ut kakan och låt den svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
5. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning till en styv och blank massa. Bred ut hallonsylt på kakan. Klicka ut marängsmeten till toppar ovanpå. Strö över kokosflingorna.
6. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda ca 15 minuter eller tills marängen blivit svagt gyllenbrun.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar