Placeholder

Marabou chokladkaka

Ingredienser

150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver

Chokladtäcke:
100 g bakchoklad, Marabou Mörk
1 dl vispgrädde
20 g smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm.

2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker och tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.

3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.

4. Till chokladtäcket blandas smör, grädde och choklad i en kastrull och får smälta på svag värme. Ta från värmen och låt crèmen svalna i rumstemperatur. Den ska vara tjock och krämig i konsistensen när den är färdig.

5. Bred täcket över kakan och låt svalna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr