Placeholder

Mannagrynskaka med honung och apelsinsmak

Ingredienser

3 dl färskpressad apelsinsaft
2 msk rivet apelsinskal
1 dl olivolja
4,25 dl honung
4 äggvitor
4 äggulor
5 dl mannagryn
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda mjöl, bakpulver och mannagryn i en skål. Lägg äggulor, olivolja, 1,75 dl honung och 1,25 dl apelsinsaft samt 1 msk rivet apelsinskal i en annan skål och vispa väl.

3. Vänd ned mjölet i äggblandningen. Lägg äggvitorna i en skål och vispa till skum med mjuka toppar. Vänd ned äggvitorna i smeten och häll i smord 20 cm fyrkantig kakform.

4. Grädda ca 35 minuter eller tills kakan är färdiggräddad (använd provsticka).

5. Gör sockerlagen under tiden kakan står i ugnen. Lägg 2,5 dl honung, 1,75 dl pressad apelsin och 1 msk rivet apelsinskal i en kastrull på svag värme och rör om tills honungen har smält. Låt sjuda 2 minuter.

6. Häll hälften av sockerlagen över kakan i sin form när den är färdigbakad. Låt stå i kylen till serveringen.

7. Skär kakan i tårtbitar och skeda över resten av sockerlagen. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.