3 dl färskpressad apelsinsaft
2 msk rivet apelsinskal
1 dl olivolja
4,25 dl honung
4 äggvitor
4 äggulor
5 dl mannagryn
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjöl, bakpulver och mannagryn i en skål. Lägg äggulor, olivolja, 1,75 dl honung och 1,25 dl apelsinsaft samt 1 msk rivet apelsinskal i en annan skål och vispa väl.
3. Vänd ned mjölet i äggblandningen. Lägg äggvitorna i en skål och vispa till skum med mjuka toppar. Vänd ned äggvitorna i smeten och häll i smord 20 cm fyrkantig kakform.
4. Grädda ca 35 minuter eller tills kakan är färdiggräddad (använd provsticka).
5. Gör sockerlagen under tiden kakan står i ugnen. Lägg 2,5 dl honung, 1,75 dl pressad apelsin och 1 msk rivet apelsinskal i en kastrull på svag värme och rör om tills honungen har smält. Låt sjuda 2 minuter.
6. Häll hälften av sockerlagen över kakan i sin form när den är färdigbakad. Låt stå i kylen till serveringen.
7. Skär kakan i tårtbitar och skeda över resten av sockerlagen. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk