200 g sötmandel
ca 3,5 dl florsocker
3 äggvitor
Kräm:
1 dl socker
3 msk vatten
3 äggulor
2 msk kakao
125 g smör
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 35 x 25 cm, med bakplåtspapper.
2. Skålla, skala och mal mandeln och blanda den med siktat florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ned mandeln. Bred ut smeten i formen och grädda 20 minuter. Låt kakan svalna och skär upp i rutor.
3. Koka socker och vatten häftigt tills den håller trådprovet, ca 10 minuter. Vispa upp äggulorna i en skål och tillsätt sockerlagen under vispning. Fortsätt vispa tills det svalnat. Vispa ned kakaon och smöret i klickar.
4. Lägg ihop rutorna med kräm emellan och förvara kallt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…