Placeholder

Mandelmassefromage med apelsinsallad

Ingredienser

1 gelatinblad
1 msk rom
125 g mandelmassa
2 äggulor + 0,5 msk socker
1 dl vispgrädde

Apelsinsallad:
2 apelsiner
1 dl vatten + 1 dl socker
1 stjärnanis
1 kanelstång

Gör så här

1. Blötlägg gelatinet 5 minuter. Värm spriten, rör ned mandelmassan och ta från värmen. Smält gelatinet i mandelmasseröran. Vispa gulor och socker pösigt och vispa grädden separat.

2. Blanda först ned äggvispet, sedan grädden i mandelmassesmeten. Lägg upp i 4 portionsformar och ställ kallt 3 timmar.

3. Skölj apelsinerna och riv av skalet på en av dem. Koka med vatten, socker, stjärnanis och kanel 3 minuter. Låt kallna. Skär bort skal och hinnor från apelsinerna och skär ut hinnfria apelsinklyftor. Lägg klyftorna i lagen och låt dra 1 timme.

4. Servera dem till eller på fromagen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.