1 gelatinblad
1 msk rom
125 g mandelmassa
2 äggulor + 0,5 msk socker
1 dl vispgrädde
Apelsinsallad:
2 apelsiner
1 dl vatten + 1 dl socker
1 stjärnanis
1 kanelstång
1. Blötlägg gelatinet 5 minuter. Värm spriten, rör ned mandelmassan och ta från värmen. Smält gelatinet i mandelmasseröran. Vispa gulor och socker pösigt och vispa grädden separat.
2. Blanda först ned äggvispet, sedan grädden i mandelmassesmeten. Lägg upp i 4 portionsformar och ställ kallt 3 timmar.
3. Skölj apelsinerna och riv av skalet på en av dem. Koka med vatten, socker, stjärnanis och kanel 3 minuter. Låt kallna. Skär bort skal och hinnor från apelsinerna och skär ut hinnfria apelsinklyftor. Lägg klyftorna i lagen och låt dra 1 timme.
4. Servera dem till eller på fromagen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…