Placeholder

Mandelkladdkaka med hallonsås

Ingredienser

75 g mandel
75 g smält smör
2 ägg (kan bytas mot drygt
1 dl Kesella 10%)
3 dl rårörsocker
1 nypa salt
2,5 dl vete- eller dinkelmjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 20 cm i diameter.

2. Skålla och skala mandeln, hacka den sedan grovt. Vispa ägg, socker och salt hastigt. Om du valt Kesella rör du ihop den med socker och salt. Slå i smöret och sedan mjölet. Blanda väl och häll i formen.

3. Strö över hackad mandel och grädda ca 25 minuter på lägsta falsen.

4. Servera med varm hallonsås och vaniljglass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.