Placeholder

Mandelkaka med portvin

Ingredienser

200 g sötmandel
125 g smör
2,5 dl socker
4 ägg
rivet skal av 1 apelsin
0,5 dl pressad apelsinsaft
1 dl portvin eller madeira
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten, 24 - 26 cm i diameter.

2. Mal mandeln eller finfördela den i matberedare. Rör smör och socker poröst. Rör ned ett ägg i taget. Blanda i apelsinskal, -saft, vin och mjöl blandat med bakpulver och rör till en slät smet.

3. Häll den i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen.

4. Servera ev med bär eller färsk frukt i bitar.

12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.