Placeholder

Mammas korvpanna

Ingredienser

2 gula lökar
1 msk smör
1 msk vatten
350 g wienerkorv eller prinskorv
1 - 1,5 dl tjock grädde
1 msk svensk söt senap
1 tsk soya

Gör så här

1. Skala löken, dela den mitt itu och skär den i tunna skivor. Fräs smöret i en stekpanna, lägg i löken och tillsätt vatten. Lägg på lock och sjud löken 3 inuter. Ta av locket, låt vätskan ånga av och löken få litet färg.

2. Skär korvarna i mindre bitar. Använder du prinskorv skär du ett kryss i bägge ändar. Lägg dem i pannan och stek dem helt lätt. Tillsätt grädde, senap och soya och koka korven en eller ett par minuter.

3. Servera genast med kokt potatis eller potatismos, ärter och morötter. Öl eller mineralvatten är gott att dricka till.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Korv stroganoff extra allt

En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.