2 gula lökar
1 msk smör
1 msk vatten
350 g wienerkorv eller prinskorv
1 - 1,5 dl tjock grädde
1 msk svensk söt senap
1 tsk soya
1. Skala löken, dela den mitt itu och skär den i tunna skivor. Fräs smöret i en stekpanna, lägg i löken och tillsätt vatten. Lägg på lock och sjud löken 3 inuter. Ta av locket, låt vätskan ånga av och löken få litet färg.
2. Skär korvarna i mindre bitar. Använder du prinskorv skär du ett kryss i bägge ändar. Lägg dem i pannan och stek dem helt lätt. Tillsätt grädde, senap och soya och koka korven en eller ett par minuter.
3. Servera genast med kokt potatis eller potatismos, ärter och morötter. Öl eller mineralvatten är gott att dricka till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk