1 vitkålhsuvud
3 morötter
1lök
2 msk smör
Lite sirap, ca 1 msk
1 dl buljong
0,5 dl kikkoman-soja
600 gr färs
1dl havregryn
2 msk potatismjöl
2 dl vatten
1 ägg
1 lök
2 msk yoghurt
Strimla kålen och löken, riv morötterna grovt. Stek i smöret, ringla över lite sirap.
Slå sedan över buljong och soja och låt det puttra.
Låt havregryn och potatismjöl svälla i vattnet.
Blanda detta sedan ordentligt med färs, ägg, lök och yoghurt. Blanda i hälften av kålblandningen.
Lägg i en form, toppa med resten av kålen. Dutta på lite smör.
I ugn 50 minuter på 200 grader.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng