Placeholder

Mammas kalasrutor

Ingredienser

150 g smör
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Glasyr:
60 g smält smör
2 dl socker
3 dl kokos
1 dl grädde
4 msk sirap

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och låt svalna. Rör i ett ägg i taget, sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i formen och grädda ca 15 minuter. Gör glasyren under tiden.

3. Blanda samtliga ingredienser och häll glasyren över kakan. Sätt in i ugnen 8 - 10 minuter.

4. Låt svalna och skär sedan upp i rutor. Förvara kallt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.