150 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk blockchoklad, ej så mörk som 70%
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ned det i ägg-sockersmeten. Häll smeten i en 20 x 30 cm långpanna, smord eller klädd med bakplåtspapper. Grädda exakt 20 minuter.
3. Hacka chokladen grovt under tiden. Ta ut kakan och strö över chokladen. Sätt in kakan i ugnen ytterligare 5 minuter.
4. Ta ut kakan och bred ut den smälta chokladen jämnt. Skär upp i rutor när kakan svalnat.
5. Serveras med fördel med vispad grädde.
8 - 10 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…