Placeholder

Mammas chokladrutor

Ingredienser

150 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk blockchoklad, ej så mörk som 70%

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ned det i ägg-sockersmeten. Häll smeten i en 20 x 30 cm långpanna, smord eller klädd med bakplåtspapper. Grädda exakt 20 minuter.

3. Hacka chokladen grovt under tiden. Ta ut kakan och strö över chokladen. Sätt in kakan i ugnen ytterligare 5 minuter.

4. Ta ut kakan och bred ut den smälta chokladen jämnt. Skär upp i rutor när kakan svalnat.

5. Serveras med fördel med vispad grädde.

8 - 10 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.