500 g fläskfilé
1 msk smör
salt
peppar
200 g färska champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
salt
peppar
1 pressad vitlöksklyfta
persilja
riven ost
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Stek fläskfilén i skivor och krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en smord, ugnsfast form. Skiva svampen och fräs den i smöret en stund. Strö över mjöl och rör om.
3. Späd med grädde och låt koka 5 - 10 minuter. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
4. Hacka rikligt med persilja och blanda ned i stuvningen. Täck fläskfilén med svampstuvningen och strö över riven ost. Gratinera 10 - 15 minuter. Servera med sallad och klyftpotatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…