Placeholder

Mammas champinjongratinerade fläskfilé

Ingredienser

500 g fläskfilé
1 msk smör
salt
peppar
200 g färska champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
salt
peppar
1 pressad vitlöksklyfta
persilja
riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Stek fläskfilén i skivor och krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en smord, ugnsfast form. Skiva svampen och fräs den i smöret en stund. Strö över mjöl och rör om.

3. Späd med grädde och låt koka 5 - 10 minuter. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.

4. Hacka rikligt med persilja och blanda ned i stuvningen. Täck fläskfilén med svampstuvningen och strö över riven ost. Gratinera 10 - 15 minuter. Servera med sallad och klyftpotatis.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.