75 g smör
2 msk mjölk
3 dl socker
0,25 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 bananer
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 äggvitor
ev kokosflingor
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en slät kakform på 2 l väl.
2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Tillsätt mjölk, socker, salt, vaniljsocker och äggulor. Mosa bananerna ordentligt och rör ned dem. Blanda samman mjöl och bikarbonat och rör ned det.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten. Häll den i formen och grädda 45 - 50 minuter.
4. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp på ett fat. Dekorera ev med kokosflingor.
12 - 16 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk