Placeholder

Mammas bästa banankaka

Ingredienser

75 g smör
2 msk mjölk
3 dl socker
0,25 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 bananer
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 äggvitor
ev kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en slät kakform på 2 l väl.

2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Tillsätt mjölk, socker, salt, vaniljsocker och äggulor. Mosa bananerna ordentligt och rör ned dem. Blanda samman mjöl och bikarbonat och rör ned det.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten. Häll den i formen och grädda 45 - 50 minuter.

4. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp på ett fat. Dekorera ev med kokosflingor.

12 - 16 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.