Placeholder

Mammas aprikosrulltårta

Ingredienser

3 ägg
1,5 dl råsocker
80 g malda nötter
1,5 tsk bakpulver
1 msk potatismjöl

Fyllning:
3 dl vispgrädde
100 g aprikoser

Garnering:
0,5 msk florsocker
10 aprikoser

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ned mjölet blandat med bakpulvret och vänd ned de malda nötterna. Bred ut smeten i långpannan och grädda 5 minuter.

3. Stjälp upp kakan på smörpapper och dra bort papperet den gräddats på. Låt kallna.

4. Vispa grädden och vänd ned de hackade aprikoserna. Bred ut fyllningen och rulla ihop kakan. Sikta florsocker över och garnera med aprikoser.

10 skivor

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.