3 ägg
1,5 dl råsocker
80 g malda nötter
1,5 tsk bakpulver
1 msk potatismjöl
Fyllning:
3 dl vispgrädde
100 g aprikoser
Garnering:
0,5 msk florsocker
10 aprikoser
1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ned mjölet blandat med bakpulvret och vänd ned de malda nötterna. Bred ut smeten i långpannan och grädda 5 minuter.
3. Stjälp upp kakan på smörpapper och dra bort papperet den gräddats på. Låt kallna.
4. Vispa grädden och vänd ned de hackade aprikoserna. Bred ut fyllningen och rulla ihop kakan. Sikta florsocker över och garnera med aprikoser.
10 skivor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng