Örtris
4 dl Basmatiris
200 g färsk purjo/salladslök
200 g färsk dill
200 g färsk koriander
1 st färsk vitlök
Salt efter smak
Fisk i ugn
800 g hel vit fiskfilé/ hel fisk rensad
200 g färsk koriander
4 klyftor färsk vitlök
1/2k st gul lök
1 tsk färsk eller torkad gurkmeja
2 tsk torkad bockhornsklöver
3 tsk torkat limepulver
0,5-1 dl sultana eller guldrussin
Fat med feta ost och färska örter som tillbehör
Bröd
Fetaost
Rädisor
Valnötter
Dadlar
Salladslök
Koriander
Persilja
Mynta
1. Skölj och blötlägg riset.
2. Örtblandning till riset: Rensa och finhacka örterna och vitlöken. Blanda allt samman i en skål.
3. Skölj och koka upp riset. Skölj av och tillsätt örtblandningen till kastrullen och tillred som vanligt ris med tadig på slutet.
4. Örtfyllning till fisken: Mjukfräs den hackade löken. Tillsätt vitlöken. Tillsätt den hackade koriandern och bockhornsklövern och gurkmejan (riv om färsk). Gnid in fisken invändigt med limepulvret. Tillsätt russinen när blandningen är klar. Salta fisken lätt.
5. Om hel fisk, fyll magen och bind om med snöre. In i 180 g varmluftsugn. Om hel fiskfilé, lägg på folie i ugnsform. Lägg på örtblandningen. Täck hela fisken med folien och 200 g varmluftsugn.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…