4 ägg (rumsvarma)
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smält margarin
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1.Separera äggen till vitor och gulor. Vispa äggvitorna till hårt skum.
2.Vispa äggulorna och socker pösigt, det tar ca 5 minuter med elvisp. Tillsätt smält margarin samt vaniljsocker och vispa snabbt i.
3.Tillsätt mjöl och blanda till en jämn smet.
4.Tillsätt mjölk lite i taget under omrörning.
5.Blanda (inte vänd!) försiktigt i äggviteskummet, en tredjedel i taget. Det ska vara små klumpar kvar i smeten när du är klar.
6.Häll smeten i en smord och mjölad fyrkantig form med höga kanter.
7.Grädda i 160 grader, 40-50 minuter. Kakan är klar när ytan har fått lite färg men den "gungar" när man skakar formen lätt.
8.Låt kakan stå kallt i minst 4 timmar, helst över natten, innan servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…