Placeholder

Magic cake

Ingredienser

4 ägg (rumsvarma)
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smält margarin
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk

Gör så här

1.Separera äggen till vitor och gulor. Vispa äggvitorna till hårt skum.

2.Vispa äggulorna och socker pösigt, det tar ca 5 minuter med elvisp. Tillsätt smält margarin samt vaniljsocker och vispa snabbt i.

3.Tillsätt mjöl och blanda till en jämn smet.

4.Tillsätt mjölk lite i taget under omrörning.

5.Blanda (inte vänd!) försiktigt i äggviteskummet, en tredjedel i taget. Det ska vara små klumpar kvar i smeten när du är klar.

6.Häll smeten i en smord och mjölad fyrkantig form med höga kanter.

7.Grädda i 160 grader, 40-50 minuter. Kakan är klar när ytan har fått lite färg men den "gungar" när man skakar formen lätt.

8.Låt kakan stå kallt i minst 4 timmar, helst över natten, innan servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.