50 g smält smör
1,5 dl mjölk
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
Topping:
1,5 dl havregryn
100 g smält smör
1 dl socker
3 tsk kanel
1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en liten långpanna, 30 x 20 cm, med bakplåtspapper.
2. Blanda alla ingredienser till kakan, de torra för sig, innan de blandas med ägg, mjölk och smör. Häll smeten i formen och fördela den jämnt. Blanda toppingen och klicka över kakan.
3. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna litet och skär upp i rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng