200 g smör
200 g mörk choklad
5 ägg
2,5 dl socker
0,75 dl vetemjöl
Kräm:
100 g smör
100 g mörk choklad
4 msk honung
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och kakaoströ en springform, 22 - 24 cm.
2 Smält smöret. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Häll över smöret och rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Vänd i chokladen växelvis med mjölet. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter. Kakan ska vara litet kladdig i mitten. Låt svalna.
4. Smält smöret och hacka chokladen till krämen i en skål. Häll över smöret och rör om, blanda i honung och rör smeten slät.
5. Låt stå i kylen 20 - 30 minuter och rör då och då tills krämen tjocknat nog för att breda den på kakan. Servera med vispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng