Placeholder

Maffig chokladkaka

Ingredienser

200 g smör
200 g mörk choklad
5 ägg
2,5 dl socker
0,75 dl vetemjöl

Kräm:
100 g smör
100 g mörk choklad
4 msk honung

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och kakaoströ en springform, 22 - 24 cm.

2 Smält smöret. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Häll över smöret och rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Vänd i chokladen växelvis med mjölet. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter. Kakan ska vara litet kladdig i mitten. Låt svalna.

4. Smält smöret och hacka chokladen till krämen i en skål. Häll över smöret och rör om, blanda i honung och rör smeten slät.

5. Låt stå i kylen 20 - 30 minuter och rör då och då tills krämen tjocknat nog för att breda den på kakan. Servera med vispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.