200 g smör
200 g mörk choklad
5 ägg
2,5 dl socker
0,75 dl vetemjöl
Kräm:
100 g smör
100 g mörk choklad
4 msk honung
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och kakaoströ en springform, 22 - 24 cm.
2 Smält smöret. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Häll över smöret och rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Vänd i chokladen växelvis med mjölet. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter. Kakan ska vara litet kladdig i mitten. Låt svalna.
4. Smält smöret och hacka chokladen till krämen i en skål. Häll över smöret och rör om, blanda i honung och rör smeten slät.
5. Låt stå i kylen 20 - 30 minuter och rör då och då tills krämen tjocknat nog för att breda den på kakan. Servera med vispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk