300 g rumstempererat smör
3,5 dl socker
3 ägg
0,5 - 1 krm bittermandelolja
200 g riven mandelmassa
6 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
Glasyr:
4 dl florsocker
3 - 3,5 msk vatten
2 - 3 msk jordgubbssylt,
gärna på flaska
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning, sedan bittermandel och riven mandelmassa. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned det i smeten växelvis med mjölken.
3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper. Grädda mazarinbotten i ugnens nedre del ca 25 minuter. Låt svalna.
4. Rör ihop florsocker och vatten. Bred försiktigt glasyren på kakan och ringla sedan över sylten. Det går lättast med sylt på flaska. Marmorera den försiktigt.
5. Låt stelna och skär sedan upp kakan i rutor.
Ca 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…