En ljuvlig kombo av svensk kladdkaka och chokladintenstiv fransk chokladtårta. Björnbär i smeten ger ett extra smaklyft!
För att göra smeten behöver du:
225 g smör
100 g mörk choklad, Lindt Dessert Intense High Cocoa 70%
1,5 dl socker
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
150 g frysta/tinade björnbär (jag brukar ta ett helt packet, ca 250 g)
smör och mjöl/ströbröd till formen
Topping:
Färska jordgubbar eller hallon och vispad grädde.
1. Sätt ugnen på 175 grader celcius.
2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Smält smöret. Hacka chokladen och rör ned i smöret. Fortsätt röra tills den smält helt.
4. Blanda socker, farinsocker sirap och ägg i en bunke. Sikta ned mjöl och kakao. Tillsätt chokladblandningen och rör till en jämn smet.
5. Sprid ut björnbären jämt över formen och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter. (jag brukar ha 25-28 minuter i varmluftsugn). Låt svalna.
6. Servera kakan med jordgubbar/hallon och vispad grädde.
Njut! ?
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar