Placeholder

Lyxig kladdkaka med sommarbär

Ingredienser

En ljuvlig kombo av svensk kladdkaka och chokladintenstiv fransk chokladtårta. Björnbär i smeten ger ett extra smaklyft!

För att göra smeten behöver du:

225 g smör
100 g mörk choklad, Lindt Dessert Intense High Cocoa 70%
1,5 dl socker
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
150 g frysta/tinade björnbär (jag brukar ta ett helt packet, ca 250 g)
smör och mjöl/ströbröd till formen

Topping:

Färska jordgubbar eller hallon och vispad grädde.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader celcius.

2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3. Smält smöret. Hacka chokladen och rör ned i smöret. Fortsätt röra tills den smält helt.

4. Blanda socker, farinsocker sirap och ägg i en bunke. Sikta ned mjöl och kakao. Tillsätt chokladblandningen och rör till en jämn smet.

5. Sprid ut björnbären jämt över formen och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter. (jag brukar ha 25-28 minuter i varmluftsugn). Låt svalna.

6. Servera kakan med jordgubbar/hallon och vispad grädde.

Njut! ?

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.