225 g smör
100 g mörk choklad
1,5 dl socker
1 dl farin
1 dl ljus sirap
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
150 g frysta björnbär
färska jordgubbar och vispad
grädde till servering
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
2. Smält smöret. Hacka chokladen och rör ned den i smöret. Fortsätt röra tills den smält helt.
3. Blanda socker, farin, sirap och ägg i en bunke. Sikta ned mjöl och kakao. Tillsätt chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Tryck ned björnbären i smeten.
4. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna. Bred ett tunt lager vispad grädde på kakan och toppa med hela jordgubbar. Servera med mer vispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng