Placeholder

Lördagskyckling

Ingredienser

1 stor kyckling, ca 1,5 kg
3 dl vispgrädde
2 - 3 msk fransk osötad senap
vitt vin eller torr cider
4 - 5 skivor rökt skinka
2 pkt gräslök från frysen

Gör så här

1. Koka kycklingen och låt den svalna litet. Rensa den och skär köttet i fina bitar. Blanda senap och grädde i en rymlig gryta. Koka upp och sjud till en fyllig sås ca 30 minuter. Späd med litet vin eller vider om den blir för tjock.

2. Strimla skinkan. Rör ned den och gräslöken i såsen och vänd till sist i kycklingbitarna. Låt dem bli genomheta och servera sedan med kokt potatis och sockerärter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.