Placeholder

Lökfalu på fat

Ingredienser

8 potatisar
2 gula lökar
1 purjolök
smör till formen
2 dl riven ost
1 tsk salt
2 krm timjan
1 dl mjölk
400 g falukorv

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Borsta och skala potatisen. Skär den i mycket fina strimlor. Skala och skiva löken. Skölj och strimla purjolöken.

3. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lök, purjolök och ost i formen. Salta lätt mellan varven och strö över timjan. Häll på mjölken.

4. Grädda ca 30 minuter eller tills potatisen börjar mjukna och få lätt färg. Ta då ut formen.

5. Dra skinnet av korven och skär den i skivor. Lägg skivorna överst i formen. Grädda ytterligare 5 - 10 minuter eller tills korven är genomhet och har fått lätt färg.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr