8 potatisar
2 gula lökar
1 purjolök
smör till formen
2 dl riven ost
1 tsk salt
2 krm timjan
1 dl mjölk
400 g falukorv
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Borsta och skala potatisen. Skär den i mycket fina strimlor. Skala och skiva löken. Skölj och strimla purjolöken.
3. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lök, purjolök och ost i formen. Salta lätt mellan varven och strö över timjan. Häll på mjölken.
4. Grädda ca 30 minuter eller tills potatisen börjar mjukna och få lätt färg. Ta då ut formen.
5. Dra skinnet av korven och skär den i skivor. Lägg skivorna överst i formen. Grädda ytterligare 5 - 10 minuter eller tills korven är genomhet och har fått lätt färg.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng