Placeholder

Lök- och tomatfylld kyckling

Ingredienser

1 färsk eller fryst kyckling, ca 1 kg
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 tsk paprikapulver
2 - 3 gula lökar
4 tomater
1,5 tsk basilika
1 tsk salt
2 msk smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skölj och torka färsk kyckling, låt fryst kyckling tina något. Ta ut ev inkråm. Blanda salt, peppar och paprikapulver och gnid in kycklingen med kryddblandningen.

3. Skala lökarna och skölj tomaterna. Skär allt i tunna klyftor. Blanda lök och tomat och krydda med basilika och salt.

4. Täck botten på en smord, ugnssäker form med tomat- och lökklyftor. Stoppa resten i fågeln och lägg den ovanpå. Klicka över litet smör.

5. Stek kycklingen under lock ca 35 minuter. Ta av locket och stek ytterligare ca 25 minuter. Öka värmen till 200 grader de sista 15 minuterna. Pröva med sticka.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.