1 färsk eller fryst kyckling, ca 1 kg
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 tsk paprikapulver
2 - 3 gula lökar
4 tomater
1,5 tsk basilika
1 tsk salt
2 msk smör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj och torka färsk kyckling, låt fryst kyckling tina något. Ta ut ev inkråm. Blanda salt, peppar och paprikapulver och gnid in kycklingen med kryddblandningen.
3. Skala lökarna och skölj tomaterna. Skär allt i tunna klyftor. Blanda lök och tomat och krydda med basilika och salt.
4. Täck botten på en smord, ugnssäker form med tomat- och lökklyftor. Stoppa resten i fågeln och lägg den ovanpå. Klicka över litet smör.
5. Stek kycklingen under lock ca 35 minuter. Ta av locket och stek ytterligare ca 25 minuter. Öka värmen till 200 grader de sista 15 minuterna. Pröva med sticka.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…