Kaka:
500 g smör
1 l vetemjöl
4 dl socker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
4 ägg
2 dl Kesella
5 dl crème fraîche
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Arbeta snabbt ihop smör, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i matberedare. Tryck ut hälften av degen i långpannan.
3. Blanda ihop fyllningen och häll detta över kakbotten. Smula resten av degen över fyllningen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills ytan blivit gyllene. Låt svalna. Skär upp i rutor och förvara svalt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…