125 g smör
2 dl socker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
250 g färska jordgubbar
ev florsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Kläm fast ett bakpapper i en springform, ca 24 cm, och smörj och bröa med kokos som är extra gott till jordgubbar.
2. Smält smöret och låt svalna något. Rör ned de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen, ett i taget. Rör tills smeten är smidig. Häll den i formen och stick ned halverade jordgubbar.
3. Grädda 25 - 30 minuter. Kakan ska vara fast men kladdig. Låt svalna och ställ i kylen ett par timmar (ljummen kaka funkar också).
4. Servera med lättvispad grädde och garnera ev med florsocker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng