125 g smör
2 dl socker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
250 g färska jordgubbar
ev florsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Kläm fast ett bakpapper i en springform, ca 24 cm, och smörj och bröa med kokos som är extra gott till jordgubbar.
2. Smält smöret och låt svalna något. Rör ned de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen, ett i taget. Rör tills smeten är smidig. Häll den i formen och stick ned halverade jordgubbar.
3. Grädda 25 - 30 minuter. Kakan ska vara fast men kladdig. Låt svalna och ställ i kylen ett par timmar (ljummen kaka funkar också).
4. Servera med lättvispad grädde och garnera ev med florsocker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…