Placeholder

Ljus kladdkaka med jordgubbar

Ingredienser

125 g smör
2 dl socker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
250 g färska jordgubbar
ev florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Kläm fast ett bakpapper i en springform, ca 24 cm, och smörj och bröa med kokos som är extra gott till jordgubbar.

2. Smält smöret och låt svalna något. Rör ned de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen, ett i taget. Rör tills smeten är smidig. Häll den i formen och stick ned halverade jordgubbar.

3. Grädda 25 - 30 minuter. Kakan ska vara fast men kladdig. Låt svalna och ställ i kylen ett par timmar (ljummen kaka funkar också).

4. Servera med lättvispad grädde och garnera ev med florsocker.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.