2 dl torkade röda linser
1 msk jordnötssmör eller tahini
1 vitlöksklyfta
300 g morötter, grovrivna
1 msk sesamfrön
1 msk potatismjöl
1 msk fryst persilja
Salt & peppar
UGNSROSTADE ROTFRUKTER
400 g potatis
300 g morötter
300 g rödbetor
Torkad timjan
Vitlöksyoghurt med dill
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk fryst dill
olivolja
1 Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten minst 6 timmar. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i bitar. Tvätta och skär morot och potatis i klyftor eller bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja, salt och ev timjan.
2 Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa med jordnötssmör och vitlök i matberedare. Blanda med morötter, sesamfrön, potatismjöl, persilja och salt.
3 Forma smeten till biffar och stek dem i olja på medelvärme till fin stekyta, ca 5 min.
4 Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rotfrukter och yoghurten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…