Placeholder

Linsbiffar med rotfrukter och vitlöksyoghurt

Ingredienser

2 dl torkade röda linser
1 msk jordnötssmör eller tahini
1 vitlöksklyfta
300 g morötter, grovrivna
1 msk sesamfrön
1 msk potatismjöl
1 msk fryst persilja
Salt & peppar

UGNSROSTADE ROTFRUKTER
400 g potatis
300 g morötter
300 g rödbetor
Torkad timjan

Vitlöksyoghurt med dill
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk fryst dill
olivolja

Gör så här

1 Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten minst 6 timmar. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i bitar. Tvätta och skär morot och potatis i klyftor eller bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja, salt och ev timjan.

2 Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa med jordnötssmör och vitlök i matberedare. Blanda med morötter, sesamfrön, potatismjöl, persilja och salt.

3 Forma smeten till biffar och stek dem i olja på medelvärme till fin stekyta, ca 5 min.

4 Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rotfrukter och yoghurten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.