150 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 - 2 dl frysta lingon eller
andra bär, t ex blåbär,
hallon eller vinbär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och de både sockersorterna mjukt och smidigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten.
3. Häll 3/4 av smeten i en smord och bröad form, ca 2 l. Lägg på bären och täck med resterande smet. Grädda på galler i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
4. Låt stå kvar i formen ca 10 minuter innan kakan stjälps upp på galler.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng