Placeholder

Limekaka med vispad crème fraîche

Ingredienser

75 g smör
2 ägg
2 dl socker
saft och rivet skal av 1 lime
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde

Vispad crème fraîche:
2 dl crème fraîche
1 msk florsocker
rivet skal av 0,5 lime

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt limeskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten.

3. Tillsätt det smälta smöret och grädden och rör samman till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter. Låt svalna litet innan du stjälper upp den.

4. Vispa crème fraîche och blanda med limeskal och florsocker.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.