75 g smör
2 ägg
2 dl socker
saft och rivet skal av 1 lime
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
Vispad crème fraîche:
2 dl crème fraîche
1 msk florsocker
rivet skal av 0,5 lime
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt limeskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten.
3. Tillsätt det smälta smöret och grädden och rör samman till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter. Låt svalna litet innan du stjälper upp den.
4. Vispa crème fraîche och blanda med limeskal och florsocker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk