Placeholder

Lime och citronkaka

Ingredienser

Botten:
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk vanlijsocker
150 g kallt smör

Lime- och citronkräm:
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl vetemjöl
rivet skal och saft av 1 lime
rivet skal och saft av 0,5
liten citron

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, går bra med vanlig springform på ca 23 cm.

2. Kör ihop ingredienserna till pajdegen i matberedare eller hacka ihop dem. Tryck ut degen i formen men inte upp på kanterna utan bara som en botten. Ställ i frysen 15 minuter. Förgrädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills botten fått litet färg.

3. Vispa ihop ägg och socker pösigt till krämen. Tillsätt mjöl och rivet skal och saft från citron och lime. Häll ut smeten över den förgräddade botten. Grädda mitt i ugnen ca 10 - 12 minuter tills smeten stannat helt.

4. Kakan går utmärkt att frysa.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.