Botten:
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk vanlijsocker
150 g kallt smör
Lime- och citronkräm:
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl vetemjöl
rivet skal och saft av 1 lime
rivet skal och saft av 0,5
liten citron
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, går bra med vanlig springform på ca 23 cm.
2. Kör ihop ingredienserna till pajdegen i matberedare eller hacka ihop dem. Tryck ut degen i formen men inte upp på kanterna utan bara som en botten. Ställ i frysen 15 minuter. Förgrädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills botten fått litet färg.
3. Vispa ihop ägg och socker pösigt till krämen. Tillsätt mjöl och rivet skal och saft från citron och lime. Häll ut smeten över den förgräddade botten. Grädda mitt i ugnen ca 10 - 12 minuter tills smeten stannat helt.
4. Kakan går utmärkt att frysa.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…