2 dl vispgrädde
1 stor mogen banan
1 tsk citronsaft
1 msk florsocker
4 - 5 msk god sylt
Till servering:
2 skivor sockerkaka
2 msk apelsinjuice
citronmeliss
1. Vispa först grädden lätt i en hög, smal bägare, helst den som hör till mixern. Dela bananen i mindre bitar och lägg i tillsammans med citronsaft och florsocker.
2. Mixa blandningen pösig. Klicka i sylten och mixa igen ett par sekunder.
3. Dela sockerkaksskivorna och lägg dem i botten på 4 höga glas. Häll på litet apelsinjuice, som gärna kan vara litet starkare än vanligt.
4. Klicka moussen över kakan och jämna till ytan. Ställ i kylen ca 1 timme. Garnera med citronmeliss.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…