Botten:
15 digestivekex
0,75 dl farin eller råsocker
75 g smör
Fyllning:
5 gelatinblad
250 g Philadelphiaost
4 dl gräddfil
3 dl florsocker
rivet skal och saft av 2 små citroner
Garnering:
riven mörk choklad
jordgubbar
1. Smält smöret och krossa kexen till smulor. Blanda det med farin och smör. Platta ut i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Ställ i frysen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg ost, gräddfil och florsocker i en bunke och vispa ihop med elvisp eller mixer.
3. Tillsätt citronsaft och -skal. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull. Häll försiktigt ned detta i ostblandningen under fortsatt vispning.
4. Ta formen ur frysen och häll i fyllningen. Låt tårtan stelna i kylen ett par timmar före serveringen. Garnera med riven mörk choklad och jordgubbar.
6 - 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…