Placeholder

Lenas citroncheesecake

Ingredienser

Botten:
15 digestivekex
0,75 dl farin eller råsocker
75 g smör

Fyllning:
5 gelatinblad
250 g Philadelphiaost
4 dl gräddfil
3 dl florsocker
rivet skal och saft av 2 små citroner

Garnering:
riven mörk choklad
jordgubbar

Gör så här

1. Smält smöret och krossa kexen till smulor. Blanda det med farin och smör. Platta ut i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Ställ i frysen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg ost, gräddfil och florsocker i en bunke och vispa ihop med elvisp eller mixer.

3. Tillsätt citronsaft och -skal. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull. Häll försiktigt ned detta i ostblandningen under fortsatt vispning.

4. Ta formen ur frysen och häll i fyllningen. Låt tårtan stelna i kylen ett par timmar före serveringen. Garnera med riven mörk choklad och jordgubbar.

6 - 8 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.