500 g kolja- eller torskfilé
0,5 msk smör
1 msk vetemjöl
0,75 tsk salt
1 msk pressad citron
2 msk hackad dill
2 dl riven ost, t ex Svecia
0,5 dl mjölk
Garnering:
2 - 3 tomater
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj fisken och låt den rinna av väl. Smörj en form med låg kant och strö vetemjöl över botten.
3. Lägg fisken i formen, krydda med salt och droppa över citronsaft. Strö över dill och riven ost och häll på mjölken. Grädda mitt i ugnen tills fisken fått fin färg, ca 20 minuter.
4. Skär tomaterna i tärningar och strö över ytan. Mal ev över litet svartpeppar. Servera med kokt potatis och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…