Placeholder

Lättlagad ugnsfisk med ost och tomat

Ingredienser

500 g kolja- eller torskfilé
0,5 msk smör
1 msk vetemjöl
0,75 tsk salt
1 msk pressad citron
2 msk hackad dill
2 dl riven ost, t ex Svecia
0,5 dl mjölk

Garnering:
2 - 3 tomater

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skölj fisken och låt den rinna av väl. Smörj en form med låg kant och strö vetemjöl över botten.

3. Lägg fisken i formen, krydda med salt och droppa över citronsaft. Strö över dill och riven ost och häll på mjölken. Grädda mitt i ugnen tills fisken fått fin färg, ca 20 minuter.

4. Skär tomaterna i tärningar och strö över ytan. Mal ev över litet svartpeppar. Servera med kokt potatis och sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.