250 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
mandelspån
florsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Rör samman mandelmassan med smör och socker. Vispa samman äggen och rör ned dem i mandelmassesmeten.
3. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Rör smeten jämn.
4. Ställ ut ca 16 pappersmazarinformar på en bakplåt och fyll dem till ca 2/3 med smeten. Strö över mandelspån.
5. Grädda mitt i ugnen tills kakorna har fin färg och känns torra. Låt kakorna kallna. De går bra att frysa.
Ca 16 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng