Placeholder

Lätt skinklåda à la Monika

Ingredienser

400 g rökt skinka eller kassler
10 - 12 medelstora kokta potatisar
1 purjolök
150 g riven gratängost
4 - 5 dl vispgrädde
0,5 - 0,75 dl senap,
eller efter smak
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär skinkan eller kassler i strimlor. Skiva potatisen och skär purjolöken i tunna skivor. Blanda grädde och senap. Varva skinka, potatis, purjolök och hälften av gratängosten i en ugnssäker form. Krydda försiktigt.

3. Häll på gräddblandningen och strö över resten av osten. Gratinera ca 20 minuter och täck över om ytan blir för mörk. Servera med sallad.

3 - 4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.