400 g rökt skinka eller kassler
10 - 12 medelstora kokta potatisar
1 purjolök
150 g riven gratängost
4 - 5 dl vispgrädde
0,5 - 0,75 dl senap,
eller efter smak
salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär skinkan eller kassler i strimlor. Skiva potatisen och skär purjolöken i tunna skivor. Blanda grädde och senap. Varva skinka, potatis, purjolök och hälften av gratängosten i en ugnssäker form. Krydda försiktigt.
3. Häll på gräddblandningen och strö över resten av osten. Gratinera ca 20 minuter och täck över om ytan blir för mörk. Servera med sallad.
3 - 4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…