Placeholder

Långpannerutor med punschgrädde och bär

Ingredienser

150 g smör
1,5 dl mjölk
2 ägg
2,5 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker
2 msk punsch
1 dl hallon
1 dl blåbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form, ca 30 x 35 cm, med bakpapper.

2. Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna. Vispa ägg och socker. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det växelvis med vätskan i äggsmeten. Blanda försiktigt till en slät smet.

3. Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper. Låt den svalna och skär upp i rutor.

4. Vispa grädden, blanda i punsch och florsocker och spritsa eller bred ut grädden. Garnera med bären.

20 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.