350 g mjukt smör
5 dl socker
4 ägg
100 g skållad, skalad mandel
6 bittermandlar
2 dl kokosflingor
rivet skal av 1 lime + 1 citron
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl filmjölk
Glasyr:
4 dl florsocker
1 msk citron- eller limejuice
2 msk vatten
1,5 dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Mal mandel och bittermandel.
3. Rör ned all mandel i äggsmeten tillsammans med kokos samt lime- och citronskal. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt det till smeten växelvis med filmjölken.
4. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
5. Blanda florsocker och litet vätska i taget till en tjock glasyr. Bred glasyren på kakan och garnera med kokos. Låt stelna och skär upp i rutor.
35 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng