Placeholder

Långpannerutor med citron och lime

Ingredienser

350 g mjukt smör
5 dl socker
4 ägg
100 g skållad, skalad mandel
6 bittermandlar
2 dl kokosflingor
rivet skal av 1 lime + 1 citron
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl filmjölk

Glasyr:
4 dl florsocker
1 msk citron- eller limejuice
2 msk vatten
1,5 dl kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.

2. Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Mal mandel och bittermandel.

3. Rör ned all mandel i äggsmeten tillsammans med kokos samt lime- och citronskal. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt det till smeten växelvis med filmjölken.

4. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.

5. Blanda florsocker och litet vätska i taget till en tjock glasyr. Bred glasyren på kakan och garnera med kokos. Låt stelna och skär upp i rutor.

35 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.