Placeholder

Långpannekaka med saftig vinbärstopping

Ingredienser

4 ägg
4 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Topping:
4 dl röda eller svarta vinbär
150 g kallt smör
1 - 2 dl hackad mandel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna eller klä den med bakpapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt och blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ned detta i äggvispet och bred ut smeten i långpannan.

3. Fördela vinbären och hyvla smöret över kakan. Strö över mandel.

4. Grädda kakan ca 30 minuter och skär upp den i bitar när den svalnat något.

10 - 15 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.