Placeholder

Långängens bärpaj

Ingredienser

Pajdeg:
175 g kallt smör
5,5 dl vetemjöl
1 krm salt
1,5 dl florsocker
3 äggulor

Mandelsmet:
150 g grovt riven mandelmassa
75 g mjukt smör
3 ägg
400 - 500 g frysta bär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka samman smör, vetemjöl, salt och socker till en smulig massa. Tillsätt äggen och blanda ihop till en deg.

3. Kavla ut den på lätt mjölat bakbord. Klä en pajform, ca 22 cm i diameter, med degen. Stöd gärna pajkanterna med litet folie. Grädda skalet 10 minuter. Låt svalna.

4. Rör mandelmassa, smör och ägg till en jämn smet. Bred ut den i pajskalet och strö på bären. Grädda 15 - 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.