Pajdeg:
175 g kallt smör
5,5 dl vetemjöl
1 krm salt
1,5 dl florsocker
3 äggulor
Mandelsmet:
150 g grovt riven mandelmassa
75 g mjukt smör
3 ägg
400 - 500 g frysta bär
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka samman smör, vetemjöl, salt och socker till en smulig massa. Tillsätt äggen och blanda ihop till en deg.
3. Kavla ut den på lätt mjölat bakbord. Klä en pajform, ca 22 cm i diameter, med degen. Stöd gärna pajkanterna med litet folie. Grädda skalet 10 minuter. Låt svalna.
4. Rör mandelmassa, smör och ägg till en jämn smet. Bred ut den i pajskalet och strö på bären. Grädda 15 - 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng