800 g blandfärs
2 ägg
2 msk potatismjöl
2 msk kalvfond
1 dl vatten
1 dl havregryn
1 msk bostongurka
svartpeppar
1. Blanda färsen med samtliga ingredienser. Forma till 9 bollar med lätt fuktade händer. Platta till lätt och lägg på smord ugnsplåt. Stek i 175 graders ugn 25 - 30 minuter.
2. Skala och skär löken grovt. Hetta upp en stekpanna med smör och stek löken på medelvärme ca 15 minuter. Salta litet och tillsätt även en nypa socker. När löken mjuknat något kan du slå på 0,5 dl vatten och låta det koka in snabbt, så är den klar.
3. Gräddsås:
Använd samma panna som du stekte löken i. Slå i vatten och litet grädde, några msk kalvfond och grönsaksfond. Vispa ihop. Krydda med nymalen svartpeppar och 1 msk lingonsylt. Låt såsen koka upp och sedan sjuda på låg värme några minuter.
4. Red av med maizena utrört i vatten och smaka av.
Ca 9 biffar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…