Placeholder

Läckra färsbiffar med stekt lök och gräddsås

Ingredienser

800 g blandfärs
2 ägg
2 msk potatismjöl
2 msk kalvfond
1 dl vatten
1 dl havregryn
1 msk bostongurka
svartpeppar

Gör så här

1. Blanda färsen med samtliga ingredienser. Forma till 9 bollar med lätt fuktade händer. Platta till lätt och lägg på smord ugnsplåt. Stek i 175 graders ugn 25 - 30 minuter.

2. Skala och skär löken grovt. Hetta upp en stekpanna med smör och stek löken på medelvärme ca 15 minuter. Salta litet och tillsätt även en nypa socker. När löken mjuknat något kan du slå på 0,5 dl vatten och låta det koka in snabbt, så är den klar.

3. Gräddsås:
Använd samma panna som du stekte löken i. Slå i vatten och litet grädde, några msk kalvfond och grönsaksfond. Vispa ihop. Krydda med nymalen svartpeppar och 1 msk lingonsylt. Låt såsen koka upp och sedan sjuda på låg värme några minuter.

4. Red av med maizena utrört i vatten och smaka av.

Ca 9 biffar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.