800 g blandfärs
2 ägg
2 msk potatismjöl
2 msk kalvfond
1 dl vatten
1 dl havregryn
1 msk bostongurka
svartpeppar
1. Blanda färsen med samtliga ingredienser. Forma till 9 bollar med lätt fuktade händer. Platta till lätt och lägg på smord ugnsplåt. Stek i 175 graders ugn 25 - 30 minuter.
2. Skala och skär löken grovt. Hetta upp en stekpanna med smör och stek löken på medelvärme ca 15 minuter. Salta litet och tillsätt även en nypa socker. När löken mjuknat något kan du slå på 0,5 dl vatten och låta det koka in snabbt, så är den klar.
3. Gräddsås:
Använd samma panna som du stekte löken i. Slå i vatten och litet grädde, några msk kalvfond och grönsaksfond. Vispa ihop. Krydda med nymalen svartpeppar och 1 msk lingonsylt. Låt såsen koka upp och sedan sjuda på låg värme några minuter.
4. Red av med maizena utrört i vatten och smaka av.
Ca 9 biffar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng