500 g benfritt nötkött, t ex bog
eller högrev
0,5 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 gul lök
2 morötter
2 paprikor
1 pkt frysta gröna bönor, ca 200 g
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven ost
1. Skär köttet i mindre bitar. Bryn det i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar, späd med buljong och låt köttet eftersteka under lock på svag värme ca 1 timme.
2. Skala och skiva lök och morötter. Skölj och strimla paprikorna. Lägg alla grönsakerna i grytan och tillsätt vitlöken. Låt alltsammans koka ytterligare ca 15 minuter.
3. Strö över den rivna osten när grytan ska serveras.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk