Placeholder

Kycklingsoppa med bacon

Ingredienser

2 skivor bacon
250 g kycklingbröstfiléer
0,5 gul lök
1 morot
1 stor potatis
5 dl hönsbuljong
0,5 dl torkade röda linser
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad salvia
salt
peppar

Gör så här

1. Strimla baconskivorna och fräs i en torr, het stekpanna. Låt rinna av. Skär kycklingköttet i små bitar och fräs i pannan.

2. Skala och hacka löken och tärna morot och potatis. Lägg bacon, kyckling och grönsakshack i en kastrull. Häll på buljong och linser och låt sjuda under lock 20 minuter.

3. Tillsätt grädde och salvia. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan bli varm och servera med bröd.

2 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.