500 g kycklingbröstfilé
1 msk smör
1 pkt bacon
Sås:
4 dl sky och vatten
2 msk koncentrerad kalv-
eller kycklingfond
2 dl lätt crème fraîche
1 msk dijonsenap
1 msk röd vinbärsgelé
1 krm curry
1 krm paprikapulver
1 tsk kinesisk soya
3 msk vetemjöl
1. Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dem i smör. Salta och peppra efter smak.
2. Strimla och stek baconet för sig. Skölj ur pannan med vatten och sila ned vätskan i en kastrull. Mät upp till 4 dl.
3. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka upp. Lägg kycklingen i en traktörpanna och häll över såsen. Sjud ca 5 minuter.
4. Strö över bacon och gräslök och servera med kokt ris, sparris och tomater.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…