600 g kycklinglårfiléer
1 msk smör
0,5 tsk olja
3 dl alkoholfri äppelcider
600 g potatis
och/eller blandade rotfrukter
3 dl vispgrädde
1 dl grovkornig senap
0,5 dl koncentrerad kycklingfond
på flaska
1 liten knippa färsk timjan, repad
och hackad
salt
peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Torka av kycklinglårfiléerna och veckla ut dem. Stek dem gyllene i en stekpanna med smör, olja, salt och peppar. Om de är stora så bryn dem i omgångar. Eftersom de krymper vid tillagning kan du lägga allt i en panna efter att det är brynt och fortsätta tillagningen.
3. När lårfiléerna är genomstekta och har fin färg, efter ca 30 minuter (men ju längre dess bättre), häll på cidern och låt filéerna bräsera under lock ca 15 minuter på medelvärme. Det ska bubbla i pannan men inte stormkoka.
4. Skrubba och dela potatis och/eller rotfrukter i mindre bitar. Lägg bitarna i en ugnsform med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen tills allt är gyllene, 35 - 45 minuter. Lyft upp kycklingen ur pannan och håll den varm.
5. Vispa i grädde, senap, fond och timjan i pannan. Spara litet hackad timjan till garnering. Låt såsen sjuda upp 5 - 7 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar. Ev behövs mer senap, cider eller fond.
6. Lägg kycklingen i såsen och se till att allt är genomvarmt. Servera med den rostade potatisen och strö över sparad timjan.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…