Placeholder

Kycklingpanna med äppelcider, senap och grädde

Ingredienser

600 g kycklinglårfiléer
1 msk smör
0,5 tsk olja
3 dl alkoholfri äppelcider
600 g potatis
och/eller blandade rotfrukter
3 dl vispgrädde
1 dl grovkornig senap
0,5 dl koncentrerad kycklingfond
på flaska
1 liten knippa färsk timjan, repad
och hackad
salt
peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Torka av kycklinglårfiléerna och veckla ut dem. Stek dem gyllene i en stekpanna med smör, olja, salt och peppar. Om de är stora så bryn dem i omgångar. Eftersom de krymper vid tillagning kan du lägga allt i en panna efter att det är brynt och fortsätta tillagningen.

3. När lårfiléerna är genomstekta och har fin färg, efter ca 30 minuter (men ju längre dess bättre), häll på cidern och låt filéerna bräsera under lock ca 15 minuter på medelvärme. Det ska bubbla i pannan men inte stormkoka.

4. Skrubba och dela potatis och/eller rotfrukter i mindre bitar. Lägg bitarna i en ugnsform med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen tills allt är gyllene, 35 - 45 minuter. Lyft upp kycklingen ur pannan och håll den varm.

5. Vispa i grädde, senap, fond och timjan i pannan. Spara litet hackad timjan till garnering. Låt såsen sjuda upp 5 - 7 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar. Ev behövs mer senap, cider eller fond.

6. Lägg kycklingen i såsen och se till att allt är genomvarmt. Servera med den rostade potatisen och strö över sparad timjan.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.