Placeholder

Kycklingjärpar med currysås

Ingredienser

800 g kycklingfärs
0,5 tsk salt
0,5 tsk curry
2 pkt bacon

Currysås:
1 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 tsk curry
salt
peppar
1 doft cayenne
maizena

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop färsen med salt och curry och forma till järpar. Linda in järparna i bacon och placera i en ugnssäker form.

3. Ställ in järparna i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

4. Värm upp en kastrull med vatten, fond och grädde och låt sjuda upp. Blanda ned curry, salt och cayenne och red såsen till önskad konsistens.

5. Ta ut kycklingjärparna och häll över den goda currysåsen. Servera med kokt ris och en god grönsallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr