Placeholder

Kycklinggryta med vitkål och äpple

Ingredienser

1 kg kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,25 vitkålshuvud
2 tsk curry
salt
peppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen ingefära
1 kycklingbuljongtärning
5 dl crème fraîche
1 tsk kinesisk soya
1 - 2 äpplen

Gör så här

1. Skär kycklingen i strimlor. Skala och finhacka löken. Skölj och strimla vitkålen. Stek kycklingen färdig i en stekpanna och lägg över i en gryta.

2. Fräs curry i smör i stekpannan. Lägg i lök, pressad vitlök och vitkål och fräs ca 1 minut. Lyft över till grytan.

3. Tillsätt salt och kryddor och rör om. Tillsätt buljongtärning, crème fraîche och soya. Låt grytan sjuda under lock ca 15 minuter. Rör om då och då.

Servera grytan med äpplena skurna i småbitar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr