1 kg kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,25 vitkålshuvud
2 tsk curry
salt
peppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen ingefära
1 kycklingbuljongtärning
5 dl crème fraîche
1 tsk kinesisk soya
1 - 2 äpplen
1. Skär kycklingen i strimlor. Skala och finhacka löken. Skölj och strimla vitkålen. Stek kycklingen färdig i en stekpanna och lägg över i en gryta.
2. Fräs curry i smör i stekpannan. Lägg i lök, pressad vitlök och vitkål och fräs ca 1 minut. Lyft över till grytan.
3. Tillsätt salt och kryddor och rör om. Tillsätt buljongtärning, crème fraîche och soya. Låt grytan sjuda under lock ca 15 minuter. Rör om då och då.
Servera grytan med äpplena skurna i småbitar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng