Placeholder

Kycklinggryta med vin

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 burk hela champinjoner
4 finhackade schalottenlökar
5 dl vatten
2 dl rött vin
2 msk soyakulör
1 köttbuljongtärning
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk socker
2 dl matlagningsgrädde
cayenne
salt
vetemjöl till redning

Gör så här

1. Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs i stekpanna tills de fått fin färg och tillsätt sedan hackad lök, vin, kryddor och buljongtärning.

2. Häll på vatten så att det nästan täcker och låt bräsera ca 20 minuter. Tillsätt mer vatten då och då.

3. Avsluta med grädde, red av med vetemjöl och vatten och smaka av.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.